Skip to content

Tips för affärsresor

Affärsresor skiljer sig en hel del från privata nöjesresor. Här kan du läsa 6 praktiska tips för affärsresor. Från hur du packar till vad du ska tänka på för att själva resandet ska gå smidigare.

1. Packlistan inför affärsresor

Att glömma en tröja är inte hela världen med att missa att få med sig datorn eller viktiga delar till presentationer är livsviktigt. Gör därför en packlista i god tid innan affärsresor där du är noga med att skriva ner exakt vad du behöver till arbetet. Bocka av allt innan du åker hemifrån och titta alltid över packningen en extra gång.

2. Undvik skrynkliga kläder

Tips för affärsresor när det kommer till att undvika skrynkliga skjortor, blusar eller kostymer är att förpacka dem i plast. Låter du kemtvätta kläderna kan du med fördel låta dem ligga kvar i kemtvättens förpackning. Att rulla kläderna istället för att vika bidrar till att minska risken för skrynkliga kläder.

3. Lojalitetsprogram för hotell och resa

För affärsresor lönar det sig ofta att vara lojal. Flyger du mycket är det skönt att få tillgång till lounger och fördelar som snabbare incheckning eller uppgraderingar. Hotellkedjor har också förmånliga erbjudande för lojala resenärer. Dessutom liknar ofta hotellen varandra inom samma kedja vilket gör det lättare att hitta.

4. Transfer till olika platser

Förboka transfer till och från dit du behöver ta dig. Ibland kan det vara långa köer till taxi eller annan transport vilket kan leda till onödig stress när du vill komma i tid. Många hotell erbjuder transfertjänster. Det finns även många tjänster online där du enkelt kan förboka olika transporter.

5. Extra kreditkort

Ett extra kreditkort kan bli affärsresenärens räddning. Inte bara för att det finns risk för stöld. Ibland kan det uppstå problem med en bank, när du med dig ett extra kreditkort har du en säkerhet att inte stå utan möjlighet att betala.

6. Kopior på viktiga dokument

Kopior på allt från pass till försäkringar, visum och bokningar gör det lättare att få nya utfärdade i händelse av en olycka. Att spara kopior på en molntjänst gör att du alltid kommer åt dem om det krisar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *